Souběh funkcí
Hejtman se vzepřel ČSSD. Sobotka zuří, ale smí jen doufat

24.04.2014 09:25 Aktualizováno 24.04. 11:17

Poslanec a hejtman Karlovarského kraje Josef Novotný (ČSSD) si ponechá obě funkce. Vedení sociálních demokratů je proti kumulaci funkcí a doporučovalo hejtmanům, kteří jsou zároveň poslanci, aby se rozhodli pro jednu.

Zpět na článek

Nejdiskutovanější názory

  • Přemysl Kadlec (5 hlasů) 24.04.2014 10:36

    To je ten pravý. Hejtman Josef Novotný si o sobě myslí víc než je...

  • Stanislav Polaček (3 hlasy) 24.04.2014 10:56

    Jeden dobytek nenažraný větší než druhý

  • Martin Kocias (2 hlasy) 24.04.2014 12:05

    Apeluj na své voliče, bohouši, to je jejich dílo. Musíš jim to říct...

  • Jan Novak (2 hlasy) 24.04.2014 10:35

    Dobrá, ale při více pracovních poměrech adekvátně snížit plat....

  • Karel Musil (1 hlas) 24.04.2014 11:26

    Hejtman se zřejmě vyžívá v kumulaci funkcí. Být poslancem není jen...

Vložte nový příspěvek

Pro přidání vlastního názoru musíte být přihlášen.

Přihlášení | Registrace

Diskuzní příspěvky

Apeluj na své voliče, bohouši, to je jejich dílo. Musíš jim to říct polopatě: "Mrdkoušové levicoví, já vím, že jste inteligence moc nepobrali, ale počítejte se mnou, budeme počítat jen do dvou, to zvládne i zdenda škroumach nebo iljič stalinič falbr. Když je Novotný na hejtmanství, může být zároveň ve sněmovně? Na odpově´d máte 14 dní, enchte si to důkladně projít hlavou, konzultujte to se svým kolotočářem a astrologem a zeptejte se franty z vlaku, co na to říká. po 14 dnech levicového myšlení dojdete k závěru, že nemůže. Co z toho plyne? Nemůže zároveň prosazovat zájmy bolševiků v PS a na hejtmanství. z toho plyne, že dva bolševici udělají víc prasáren, než jeden, proto by příště bylo vhodnější nevolit poslancem lidi, cojsou hejtmani a naopak. Já vím, že je to značně náročné, ale matička Strana by vám v tom mohla pomoci tím, že sestaví adekvátní kandidátky. Musí tutíž výše uvedenou vysokou matematiku komunikovat i směrem dovnitř, k bolševikům, co mají oranžovou knížku." Co víc k tomu říct. Snad jen to, že jsem si jist, že voliči čssd ho příště opět zvolí do obou funkcí, pokud bude kandidovat :-)

2 hlasy

Hejtman se zřejmě vyžívá v kumulaci funkcí. Být poslancem není jen být na plenární schůzi, ale pracovat i v nějakém výboru a plnit jiné povinnosti. Buď není ve svém úřadě, nebo ve sněmovně.Když nerespektuje a porušuje usnesení ústředního výboru své strany, tak z toho strana musí vyvodit důsledky. V krajním případě už ho nikam nikdy nebude kandidovat.
Dost se tím shodil.

1 hlas

Jeden dobytek nenažraný větší než druhý

3 hlasy

To je ten pravý. Hejtman Josef Novotný si o sobě myslí víc než je zdrávo. Krajské volby v Karlovarském kraji přece vyhrála KSČM a na základě této skutečnosti si nárokovala funkci hejtmana. Novotný však poměrně dlouho "škemral", aby mohl jako poslanec být i nadále hejtmanem. Komunisté v zájmu dohody na levicové koalici nakonec ze svého požadavku ustoupili. Udělali chybu. Novotný nepředstavuje pro Karlovarský kraj ani pro ČSSD žádný zázrak, a to ani jako hejtman, ani jako poslanec.

5 hlasů

Dobrá, ale při více pracovních poměrech adekvátně snížit plat. Pracovní doba je 8 hod. a i když Kradlousek tvrdí, že pracuje 24 hodin denně, u některých sběratelů úvazků ani 24 hod. nestačí...

2 hlasy




Časopis Týden

Předplaťte si časopis Týden

V čísle 09/2024 najdete >




Týden

Sedmička

Interview

Instinkt

TV Barrandov

Kino Barrandov