Děti ráje staví na nostalgii a normalizačních písničkách

15.11.2009 13:30 Recenze

Na pražském Výstavišti měl v sobotu premiéru muzikál Děti ráje. Ta se obešla i bez známých jmen alternujících Ivety Bartošové a Martina Zounara, vrátila diváky do socialistického Československa, a ve všech směrech splnila očekávání.

Zpět na článek

Nejdiskutovanější názory

  • dada (65 hlasů) 15.11.2009 20:09

    ....no nazdar!Vaculík,Tofi and David´s melody boys v produkci...

  • jana (53 hlasů) 16.11.2009 10:20

    Hezky napsané - to, že to je sračka asi ví všichni. Ale jestli...

  • Andy (41 hlasů) 16.11.2009 22:16

    Asi budeš hodně omezený nekulturní stvoření. Jsem zvědavá, jestli jsi...

  • CH. (40 hlasů) 06.12.2009 14:01

    Paradox je, že obě díla režíroval ten samý člověk. Akurát ty Děti...

  • glory (31 hlasů) 19.11.2009 14:25

    Vidím to stejně - když to někomu chutná od Babici, těžko mu...

Vložte nový příspěvek

Pro přidání vlastního názoru musíte být přihlášen.

Přihlášení | Registrace

Diskuzní příspěvky

Tak kolega na to sel a v pulce odesel, totalni sracka :-)

15 hlasů

tím rájem se myslí socialistické Československo osmdesátých let ?

15 hlasů

Když se podívám na to, co dnes pan Knížák vystavuje ve Veletržním paláci jako současné umění, tak mne nemůže překvapit hudební kýč v Kalichu. Současní úmělci jsou na nízké úrovni a scénaristé jsou ve většině neschopní pisálci bez inteligence a fantazie.

23 hlasů

Mno. Ten Muzikál se nedává v Kalichu, ale v GoJa Music Hall na Výstavišti. Nedělali ho "současní úmělci", ale naopak z hrobu vstalí opelichanci. A to, že vy zřejmě nevíte o současném umění vůbec nic, ale přesto si ho dovolujete hodnotit, je sice pro postkomunistické Česko charakteristické, ale s Knížákem, který se stal přesně tím, proti čemu celý život vystupoval, to mnoho společného nemá.

24 hlasů

Včera jsem tam bylůa s dcerou a bylo to úžasné všem doporučuji.

26 hlasů

Vidím to stejně - když to někomu chutná od Babici, těžko mu vysvětlovat, proč to Pohlreich umí líp.

31 hlasů

Podle mě je to jen výměšek velké hromady srajdy a trapárny. Přeji všem nešťasníkům, kteří za to vyvalí své těžce vydělané prachy, aby se aspoň trochu pobavily tímto groteskním humorem. Sobě a ostatním přeji trochu více skutečné kultury, jako byl například muzikál Bídnicí !

27 hlasů

Paradox je, že obě díla režíroval ten samý člověk. Akurát ty Děti neměl zapotřebí a vím, že se mu do nich nechtělo.

40 hlasů

Když jsme u kultury, co měla znamenat ta dnešní ideologická grimasiodní pornografie na ČT 1 - Vyprávěj? Tohle se smí? Za veřejné peníze a bez trestu?

25 hlasů

Já nevím, jak ostatní, ale po všech těch nudných tragických a la muzikálech v předešlých letech je tohle dost osvěžující změna. A co se týče skvělý choreografie, nevím, jak může někdo napsat takovou kravinu. Chtěla bych vidět, kolik amatérských pouličních tanečníků má takový dispozice, že dá nohu do 200 stuoňů za hlavu apod. Než někdo začne tohle kritizovat, měl by si vlézt sám na jevišti a zkusit si to zatancovat... vsadím se, že by pan Antonín Kocábek nevydržel ani dvě minuty.

24 hlasů

Milá Mio. Nemusím být zedník, abych poznal křivou zeď. A nemusím dát nohu za hlavu, abych poznal, že někdo v zadní řadě dává tu nohu jiným směrem než všichni ostatní, někdo jiný nestíhá a bezradně kouká po ostatních a všichni dokola opakují prvky, které dělali už před deseti minutami. A jestli je tenhle muzikál pro vás "osvěžující", pak vám budiž přáno.

29 hlasů

Hezky napsané - to, že to je sračka asi ví všichni. Ale jestli fakticky tam jsou ty písničky "to nejlepší", tak si umím živě představit ten zbytek, chichichi. Smutné je, že asi o lidi, kteří se přetrhnou zaplatit za to pár set, nouze nebude...

53 hlasů

Asi budeš hodně omezený nekulturní stvoření. Jsem zvědavá, jestli jsi to vůbec viděla, když to tak přesvědčeně kritizuješ. Zřejmě tomu hodně rozumíš, viď- vysoká škola, nejspíš AMU, roky zkušeností... jen tak dál!!!

41 hlasů

seš píííííča

25 hlasů

Děti ráje - první český shit muzikál:)

26 hlasů

Konečně jedna z mála příležitostí, jak vidět téměř všechny současné "celebrity" pěkně pohromadě... Na seznam vyšel tenhle článek http://www.super.cz/bulvar/hvezdne-kauzy/35967-premiera-deti-raje-tofi-ukazal-tehotnou-pritelkyni-bartosova-zmizela.html V kontrastu s tím co zveřejnil tyden.cz si říkám, že třeba ještě není úplně zaváta cesta zpět mezi objektivní media, když už na serioznost definitivně rezignovali, o čem svědčí i tento článek.

25 hlasů

....no nazdar!Vaculík,Tofi and David´s melody boys v produkci otlemenýho Janečka :-)))) -tak to musí bejt nátěr!!!

65 hlasů

Nečekal.

30 hlasů




Časopis Týden

Předplaťte si časopis Týden

V čísle 17/2024 najdete >




Týden

Sedmička

Interview

Instinkt

TV Barrandov