Hala pro Sáblíkovou nesmí být jako Sazka, říká Jirásek

28.02.2010 14:00 Od zvláštního zpravodaje z OH

Diskuse o tom, zda a jak by se měla postavit hala pro Martinu Sáblíkovou, putují nejen Českem, ale i Vancouverem. Předseda Českého olympijského výboru Milan Jirásek by ovál uvítal. Ale varuje: „Musíme se poučit."

Zpět na článek

Nejdiskutovanější názory

  • Majkkl (59 hlasů) 28.02.2010 14:18

    To se mi snad zdá, to jsou všichni tak ujetí? Fajn Sáblíková je...

  • Majkkl (35 hlasů) 28.02.2010 14:49

    .. hala za miliardu pro inline? Umíte si spočítat, kolik bude muset...

  • Ronaldo (30 hlasů) 28.02.2010 14:29

    Já jako daňový poplatník vůbec nemám nic proti tomu, pokud stát nebo...

  • Majkkl (27 hlasů) 28.02.2010 15:40

    ... vždyť to říkám, jestli s podobnou úrovní ekonomických znalostí...

  • (27 hlasů) 28.02.2010 15:37

    Jestli by nebylo lepší Sáblíkový platit letenky, ať jezdí trénovat do...

Vložte nový příspěvek

Pro přidání vlastního názoru musíte být přihlášen.

Přihlášení | Registrace

Diskuzní příspěvky

PROSÍM BOHATÉHO SPONZORA, který chce stavět halu, jestli by mi neudělal sponzora u mého dentisty. Jsem již nějaký čas nezaměstnaný, a potřeboval bych do huby nějaké ty náhrady. Je to moc drahé a já musím žužlat. Předem děkuji.

16 hlasů

Je nesmysl stavět nějakou super halu za 1.5 miliardy. Ať se založí nějaká vos, kde by byli jen lidi co tu halu chtějí postavit. Stát by do toho mohl vložit nějakých 200 - 300 milionů, no a z toho by se určitě něco postavilo. Vždyť okolo nemusejí hned stát nějaké hotely, zpočátku budou sportovci dojíždět z okolí a během roku dvou už nějaký soukromník za svého hotel postaví, pokud usoudí, že se mu to kvůli hale vyplatí. Pozemky dá obec bezúplatně k dispozici do pronájmu na třeba 100 let, vázaných jen k účelu provozu sportovní haly. Hala by stála, možná by nebyla nejsupermodernější na světě, ale svému účelu by sloužila perfektně a vyšla by na zlomek předpokládané částky.

17 hlasů

Dopadne to s jako fenoménem Neumanová. Areál v Liberci-Vestci jako zvon. Někdo si na tom nasekal stamiliony, které zaplatí daňový poplatníci. a po odchodu Neumanové ani jedna žena v první desítce světových běžkyň..... A tréninkových možností hafo....

16 hlasů

pane Jirásek není to tak dlouho co jste vehementně podporoval OH vPraze....je očividně vidět ,že Vy o životě v této zemi a jejích možnostech nevíte .Čekal bych od Vás spíše snahu podpořit co nejvíc dětí k tomu aby se hýbaly a sportovaly a ne stavbu milardových hal na které vy tím,že sedíte na zadku v jakés organizaci se tedy rozhodně nepodílíte

22 hlasů

Jsem jednoznačně PROTI stavbě nějaké úzce specializované sportovní haly z veřejných peněz.

21 hlasů

Až budeme pořádat ty olympiády, bude se hala hodit. ještě potřebujeme nějakou silnici do Velkého Oseka.

12 hlasů

Přesto, že jste to zřejmě myslel sarkasticky, dálnice je Vám málo? Ale to jen na okraj. Jestli bychom měli pořádat olympiády, tak konvertuju k budhismu, sbalím všechny svoje peníze z banky i z pod madrace a půjdu za Kloistrem Hlupákem provozovat farmu na Fušál ...

10 hlasů

Se tam sejdem, taky tam mam namireno ...

16 hlasů

Martinka je opravdu jednička,a držíme jí všichni palce ať je co nejdéle nejlepší, ale investice o které je tady řeč je famozní, přesto jsem přesvědčen že pán Majkkl má pravdu........

12 hlasů

Jestli by nebylo lepší Sáblíkový platit letenky, ať jezdí trénovat do zahraničí. Vyšlo by to levněji. Až u nás budou stovky rychlobruslařů tak proč ne. Ale stavět to kvůli jednotlivcům?

27 hlasů

Ale dokud nebude hala nebudou ty stovky rychlobruslařů...

18 hlasů

Potom až bude hala, tak ty stovky rychlobruslařů nebudou nejspíše zase, je to věc objevení se talentů. Hal na hokej máme plno a je to málo platné, stejně to jde od 10 k 5, nejsou ty talenty.

16 hlasů

Já jako daňový poplatník vůbec nemám nic proti tomu, pokud stát nebo kraj na halu přispěje. Není to hala jen pro Martinu, ale i další. Že jich zatím není mnoho je mj. právě tím, že hala není. Navíc by sloužil i inline bruslařům, kterých jsou tisíce. Jen jako naprostý nesmysl vidím, že by měla hala stát někde v Oseku. Takové zařízení nemůže úspěšně stát nikde jinde než v Praze. Jinde to vůbec nemá smysl. Ale to je typický projekt, na jaký by veřejný sektor měl přispět, zvlášť je-li investor, který chce zaplatit stavbu a erár by jen přispíval na provoz..

30 hlasů

.. hala za miliardu pro inline? Umíte si spočítat, kolik bude muset být vstupné a kolik lidí by tam muselo chodit, aby se ty peníze někdy vrátily? Jestli takhle přemýšlejí i daňoví poplatníci, pak není divu, že se tento stát řítí do řiti..

35 hlasů

Nejde o to, že by do haly chodili inlinisti, ale o to, že mezi Kolínem a Nymburkem (via Velký Osek, Poděbrady) vede jedna z nejfrekventovanějších inline stezek v republice. A já jako její pravidelný uživatel, ač jsem na rychlobruslích nikdy nestál, musím říct, že mít tu příležitost, tak neváhám ani minutu a jdu to zkusit. A k argumentu o Praze - exit Velký Osek je přesně 25 minut předpisové jízdy z Černého Mostu. A poslední poznámka: byl bych strašně rád, kdyby halu vybudoval investor, který by si nemusel říct ani o korunu ze státního rozpočtu či od kraje, ale zároveň by byl schopen pohlídat náklady tak, aby si jedna stavební firma nepronajímala předražené bagry od své dceřinné společnosti, pracovníci neprodávali stavební naftu po barelech známým a hlavně nesděloval plánované místo stavby natolik dopředu, aby pozemky pod ní rázem vlastnilo několik dobře informovaných zainteresovaných lidí. Pokud se toto podaří, nevyjde ta hala nijak draze, uprostřed oválu klidně může být několik hřišť na metanou a kdoví, jestli by se tam nevešel třeba i pár oválů na short track :-)

12 hlasů

Jestli umíte číst, tak stavbu zaplatí nejspíš investor. Jde hlavně o peníze na provoz a tam by stát přispět měl. Podpora sportu státu přísluší, stejně jako podporuje třeba provoz divadla... Navíc pokud bude hala v Praze tak se velká část provozních nákladů zaplatí...

15 hlasů

... vždyť to říkám, jestli s podobnou úrovní ekonomických znalostí rozhodují politici, nemohu se divit, jak to tady vypadá. Investor je od slova investovat, investice se vyplatí, když přináší zisk. Běžte se v Praze zeptat třeba do Edenu, jak to vyplácí.. O Sazka Aréně radši nemluvím.

27 hlasů

To se mi snad zdá, to jsou všichni tak ujetí? Fajn Sáblíková je skvělá, ale jediná a dá se říct výjimka. Ať někdo z těch magorů, co pořád žvaní o hale, ukáže byznys plán, z čeho bude ta hala žít. Haly v podstatně větších městech zejí prázdnotou a mají problém přežít. Sáblíková si zaslouží podporu, ať jí dají prachy na trénink v halách v zahraničí, kde už stojí, ale stavět jasný ekonomický propadák, to snad nemůže nikdo rozumný myslet vážně..

59 hlasů

Jirásek se Sáblíkovou do zahraničí nepojede, aby z toho měl aspoň hezkou dovolenou! Za to, když u betonářské lobby prosadí stavbu takového monstra tak mu milionek do kapsy strčí! Jako vždy zase o nás (daňových poplatnících) bez nás!

12 hlasů

viz můj příspěvek výše: rozhodně nemusí být jediná, protože v ČR je obrovská základna inlinistů (včetně spousty vlastníků rychlostních speciálů) a kdyby po ukončení letní sezony mohli zkusit nějakou alternativu, není vyloučeno, že se v našem národě najde hned několik talentů. Bruslařský národ nakonec jsme, nebo ne?

10 hlasů

Urcite tahle dalsi skupinka lidi zaplati halu za 2 miliardy? Zkusit urcite, ale pokud bych mel platit za dve hodiny to co vydelam za cely den, tak tam nejspis moc zajemcu nebude ... jezdim na inlinech, ale libi se mi to prave proto, ze jezdim venku v prirode ...

11 hlasů

Žádné starosti,ministerstvo hal a sportu to zaplatí,že.

13 hlasů

Pohlédneme li na investici z hlediska věřitele jde o výborný byznys.

11 hlasů

No v nasich konicnach to dopada trochu jinak, investor vykaze zisk a stat pak z provozu permanentni ztratu ...

9 hlasů

Cesi a z neceho se pouci, chi chi chi chi chi chi chi chi

26 hlasů




Časopis Týden

Předplaťte si časopis Týden

V čísle 13/2024 najdete >




Týden

Sedmička

Interview

Instinkt

TV Barrandov